Perempuan Travel Solo

Published by Darron Toy on

Categories: Articles

28 Comments

Ghaniels Official · May 15, 2019 at 5:33 pm

bij nanen solo

Shahrul Vlog · May 15, 2019 at 5:33 pm

Travel dalam Malaysia je senang

genQ 96 · May 15, 2019 at 5:33 pm

Aku nak travel lepas habis belajar nanti. Doakan.

poor brian · May 15, 2019 at 5:33 pm

Kalau anda Sajat lagila selamat

hamza adam · May 15, 2019 at 5:33 pm

Kemas2 la sikit depan kamera… hihihihi jangan marah ya

hafizul zulhafiz · May 15, 2019 at 5:33 pm

Haram hukumnya.. tolonglah faham.. setiap hukum ada hikmahnya

asroll roslann · May 15, 2019 at 5:33 pm

tengok tempat jugak. ada negara mmg xselamat utk wanita even orang tempatan.

sufia ishak · May 15, 2019 at 5:33 pm

Tringin wehhh. Tp mak Aku mcm tak bgi jeπŸ˜‚

Amir Putera · May 15, 2019 at 5:33 pm

Kawan wife aku suka travel solo serata dunia. LastΒ² temu jodoh dgn orang jerman.

syeth mujahid · May 15, 2019 at 5:33 pm

amaran komen acah alim di bawah
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

1) perempuan tak boleh musafir tanpa mahram/2 org teman perempuan

2) punyalah study nk travel , tp mekah madinah xda dalam list

3) org nk travel negara org lain pun study bagai nak rak, ni nak pg umrah/haji punyalah taknak study, buat tapi tak rasa, tu tak mabrur tu

Amsyar Habibuddin · May 15, 2019 at 5:33 pm

Abang botak mana!!! Jgn sampai kami boikot!! Hahaha

PAKCIK BAWANG · May 15, 2019 at 5:33 pm

Video abg botak mane? Geng dia dah sangap dh ni

zarul luraz · May 15, 2019 at 5:33 pm

Sunnah mengembara at least berdua, tapi sunat kan, buat dpt pahala, x buat takpa. Perempuan lak at least ada mahram teman. Tapi jgn kecam aku, selamat alhamdulillah, x selamat nak buat camne, ujian. Tapi betul la apa bro ni ckp, kena prepare betul2 dulu. Elok2 nya yg gadis nak travel solo ni pasang martial art sikit dan bykkan berdoa supaya selamat sentiasa insyaallah.

loz Ipop · May 15, 2019 at 5:33 pm

Next time kakak Siti Hajar cakap pasal ni please… Apa cabaran paling getir? Preparation mentally/ fitness? Apa yg alasan untuk family yang tak izinkan? Back up plan just in case benda2 teruk jadi… me once lasak juga tapi keluar jauh sikit dah siap tulis wasiat…takut+preparation.

mrpolie · May 15, 2019 at 5:33 pm

Terbaeek…. Khairul Jamain antara yg aku suka dengar dalam ml studio…

TheKuro17 · May 15, 2019 at 5:33 pm

Female solo taveller here! πŸ™‹
Kunci dia kena berani, street smart, buat research seadanya, kena pandai berkawan (ni optional, untuk jimat duit cab/tuktuk n untuk hilangkan kesunyian.😁)
Best solo trip aku, was Myanmar for 2 weeks.. πŸ’ͺπŸ’ͺ

kyopropaganda · May 15, 2019 at 5:33 pm

Apa kata yang perempuan tu travel saja ke hati saya.

zaki daud · May 15, 2019 at 5:33 pm

Woi. Sanggup ko lupa nama aku? Haha πŸ˜‚

Zul Zarif · May 15, 2019 at 5:33 pm

Kami nak video pasal kejadian punchline Afrika!

ODamam Atakesh · May 15, 2019 at 5:33 pm

Aku dah lama nk tanya. Parka dia tu beli kt mane

Adibah Deeb · May 15, 2019 at 5:33 pm

Traveler solo perempuan Yg aku admire kak siti. IG dia derubirusiti. Pernah pergi Pakistan solo n banyak lagi..

N F V X · May 15, 2019 at 5:33 pm

Abang ni baru balik dari travel.. sikat rambut tertinggalah tu..

John Semangat · May 15, 2019 at 5:33 pm

Islam melarang wanita bermusafir tanpa membawa mahram

Nasirah Irah · May 15, 2019 at 5:33 pm

Pergaulan tu penting.. x kira laki kea perempuan kea main campur x jaga batas ape … pernah jer tgok kawan laki travel main sentuh orang asing cm biasa jer sbb iman di dada sudah tiada… huhu pandai plak judge orang tp itu la kebenarannya.. 😝

Vadim Rudolf · May 15, 2019 at 5:33 pm

We Want Abg Botak

Whatever it takes

Muhd Syafiq · May 15, 2019 at 5:33 pm

Orang sembang bab travel dia sibuk nak abang botak punya video. Apabenda lah

Hakim Jasmy · May 15, 2019 at 5:33 pm

Traveller perempuan yg aku admire n selalu tgk ialah minah saleh dari Holland..name channel dia ITCHY BOOT
travel seluruh dunia dgn ride seorang diri… PADU

Muhammad Noor Idris · May 15, 2019 at 5:33 pm

Bang.. Tau bulan ni puasa.. Tapi rambut sikat la.. 🀣 joke joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *